tirsdag , 20 april 2021
SISTE
Du er her: Hjem / Innendørs / Forskjellige rom / Baderom / Stopp innsyn på badet
Stopp innsyn på badet

Stopp innsyn på badet

Et frostet baderomsvindu fritt for innsynUavhengig om du har gjenboere mot baderommet eller ikke foretrekker de aller, aller fleste å slippe mulig innsyn gjennom vinduet. Ofte vil et nytt baderom se corny ut med gardiner. Det er fullt mulig å sette inn vinduer med frostet glass direkte levert fra produsenten, men dette er svært fordyrende.

Hvis du har små malingsflekker eller andre ujevnheter på vinduet bruker du en malingsskrape eller en skrape for keramiske topper og får bort ujevnhetene. Vask med rødsprit.

En billigere løsning er å gå til en glassmester og be om å få tilskjært et stykke film. Slik film, som minner sterkt om kontaktpapir, kan også kjøpes billig andre steder, men da får du neppe det produktet som glassmesteren kan levere.

Før du tar turen måler du vindusglasset i høyde og bredde. Vask vinduet godt, og sørg for at eventuelle alarmdekaler er montert på utsiden av vinduet.

Når så filmen er på plass, helt korrekt utskjært fra glassmester, tar du en spruteflaske og blander litt zalovann. Sprut litt på vinduet. Det bør være to personer som fester filmen til ruta. Start med å ta av filmen øverst. La det være ca 0,3 mm mellom karmen og der filmen legges på, både i toppen og langs sidene. Når det er festet til toppen flås papiret langsomt av mens filmen legges inntil ruta. En drar av papiret og den andre spruter litt zalovann på utsiden av filmen.

Deretter glattes filmen fra midten og ut mot sidene med nalen helt til alle luftbobler er borte og filmen sitter riktig. Vips, det kommer lys inn fra vinduet, men det er umulig å se både inn og ut. Du har fått et frostet glass.

Hvis du mot formodning senere skulle ønske å fjerne filmen er dette mulig uten å ødelegge ruta.

Om John Olav Oldertrøen

Scroll To Top
Blogglisten