tirsdag , 20 april 2021
SISTE
Du er her: Hjem / ORDNE / Småtips / Velg riktig tommestokk!
Velg riktig tommestokk!

Velg riktig tommestokk!

Om du trodde at noe så vanlig som en tommestokk er en tommestokk, da tar du feil. De fleste billige tommestokker mangler nemlig EN viktig egenskap: De lar seg ikke folde ut og låses i 90 grader! Dette høres kanskje ut som et minimalt problem, men når du står der ved saga og har målt opp avstanden og skal tegne opp en fin og jevn kuttestrek, da kommer savnet fort.

En slik tommestokk koster gjerne noe mer enn de billigste, men disse er avgjort å foretrekke. I tillegg til å kunne låses i 90 grader er disse tommestokkene også relativt fleksible og tåler mer enn billigere tommestokker.

På illustrasjonsbildet ser du en ordentlig tommestokk i action. Disse tommestokkene lages bla. av Hultafors og anbefales varmt!

Skygg unna alle andre tommestokker, det er kun bortkastede penger. De verste av dem er til og med laget så billige at det ikke går an å slå dem ordentlig ut uten at de bøyer seg med en gang. I tillegg til en ordentlig tommestokk er det kjekt å ha et metallmålebånd i snekkerbuksa. Slik får du raskt tatt lengre mål. Hvis du er hightec kan du selvsagt også legge en lasermåler i en av lommene, men det trengs ærlig talt ikke.

Om John Olav Oldertrøen

Scroll To Top
Blogglisten