tirsdag , 20 april 2021
SISTE
Du er her: Hjem / Teknisk / Kjemi / Billig grunning til oljemaling
Billig grunning til oljemaling

Billig grunning til oljemaling

Grunning til maling lager en selvEn av årets største aha-opplevelser skjedd forleden, da jeg fikk et stalltips fra en maler. Selvfølgelig er det viktig å grunne før en maler, men hvorfor skal grunningen en påfører utendørs være såpass dyr? Maling er jo dyrt nok i seg selv.

Men maleren sa som følger: Bland tre deler white sprit og en del maling. Rør godt sammen, og du har grunning. Dette hørtes for utrolig ut til å være sant, men jeg lagde blandingen og testet ut på noen bord.

Jammen, ikke bare luktet det som grunning, men det hadde også den samme flyktige konsistensen, den ble sugd inn i treverket og ga den samme karakteristiske duse fargen.

For å profittmaksimere kjøpte jeg inn white sprit fra Europris for en slikk og ingenting. White sprit er og blir det sammen, uansett merke. Dette ble raskt en god del hundrelapper spart! Riktignok litt styr med å lage blandingen, men det er de ekstra pengene verdt.

Dette gjaldt altså for grunning av noen bord utendørs som skulle tjene som vannbord. Disse ble malt med oljemaling og ikke beiset. Undertegnede har ingen anelse om det fungerer likedan med beis eller dekkbeis.

Husk for øvrig at all ny utendørs kledning skal grunnes senest tre uker etter at den er på plass. Det er naturligvis en fordel å se til at dette blir gjort først.

Om John Olav Oldertrøen

Scroll To Top
Blogglisten