søndag , 22 april 2018
SISTE
Du er her: Hjem / Teknisk / Elektro / Reparer batteriene til verktøyet
Reparer batteriene til verktøyet

Reparer batteriene til verktøyet

Reparer batteriene til verktøyet selv
Med tiden vil uansett batteriene til de batteridrevne verktøyene dine miste effekt, før de til slutt dør en langsom død. Du merker det når verktøyet får mindre kraft, når batteriene varer kortere og kortere og de nærmest permanent bor i laderen.

Det du da kan gjøre er å gå til byggevarehandleren og kjøpe nye batterier. Men det lønner seg ikke, spesielt ikke hvis du har et relativt billig verktøy i utgangspunktet, for eksempel en 12 volts DeWalt som du kjøpte i en pakke for under tusenlappen. Har du batteriverktøy med et mer ukjent merke er det ganske sikkert at du ikke finner noen erstatningsbatterier. Uansett, du må regne med å betale mye, svært mye for nye batterier hos byggevarehandleren.

Hvis du vil ha nye batterier til proffverktøyet går du til eBay, sjekk lenken her.

Men – det finnes også et tredje alternativ som jeg ble klar over her om dagen. Du kan faktisk reparere batteriene selv. Det betinger at du klarer å skru batteriene fra hverandre, at du har en loddebolt og tinn, samt at du har en ganske stø labb.

Den følgende informasjonen kommer fra et diskusjonsforum og er gjengitt med tillatelse fra opphavsmannen, J.K.Kirkebø:

Skru opp batteriet og se hva slags celler det består av. 12V batterier består f.eks av 10 stk. 1.2V celler. Disse kan man kjøpe meget billig fra USA, f.eks fra www.batteryjunction.com. Om man er litt
nevenyttig og bestiller batterier med såkalte «tabs» som er lette å lodde, bytter man enkelt ut cellene til nye.

Etter litt jobb hadde jeg fikset følgende nye batterier:

DeWalt, orginialt 1.3Ah koster 700,-, «mekket» 1.3Ah kom på 153,-.
Bosch, originalt 2.6Ah koster 1000,-, «mekket» 3.8Ah (!) kom på 257,-.
Niterider batteri til HID sykkellykt, nytt 4.1Ah koster 1000,-, mekket 3.8Ah kom på 263,-. Laget også et 10Ah til kr. 641,- inkl. ny ledning med riktig plugg (bestilte en forlengerledning og kappet den).

 

Du bør nok overvåke de første oppladingene av det reparerte batteriet ditt.

Prisene er inkl. frakt, det er rimelig frakt fra enkelte steder og dritdyr fra andre så sjekk dette. Batteryjunction har rimelig frakt, 20-30 dollar pr. pakke. Bestilte også oppladbare AA batterier til en
femmer pr. stk. 🙂

Så det er mye penger å spare for den som kan håndtere en liten skrutrekker, en limpistol og en loddebolt…

Slett ikke verst! Her er det mye å spare, samt at en åpenbart får et nærmere forhold til verktøyet sitt.

Om John Olav Oldertrøen

2 kommentarer

 1. Rent bortsett fra at det er livsfarlig å lodde på lithium-celler kan det være mye penger spart, prøvde det samme for noen år siden, da jeg ladet batteriet begynte hele pakka å frese og ryke, fikk kasta dritten ut av vinduet….. det var NiCad celler.
  I de fleste tilfellene er det faktisk billigere å kjøpe helt ny drill…da har man garanti for at den ikke tar fyr.

  Vidar

 2. Det er en god ide å bytte celler i verktøy og andre batteripakker med Ni-xx kjemi, men som Vidar kommenterte her, er det ikke god ide på Li-xx baserte. En annen ting er at de fleste billige Kina NI-xx celler tåler ikke å bli loddet på plusspolen fordi det ligger en gummiventil rett under metallkappen som blir «sprø» av varmen fra loddebolten og forårsaker lekkasje av elektrolytt under lading. Velg derfor en celle med loddeører ferdig påsveiset, påse at det er av den kraftige typen som tåler de høye strømmene som en drill krever.
  Alternativt kan det være like greit å kjøpe ett kompatibelt verktøybatteri til under halve prisen av det originale, f.eks hos denne norske nettbutikken som også tilbyr fri frakt http://altitec.no/

  Med vennlig batterihilsen
  batterieksperten

Legg igjen et svar

Epostadressen din blir ikke publisertPåkrevde felter er markert *

*

Scroll To Top
Blogglisten