lørdag , 24 oktober 2020
SISTE
Du er her: Hjem / Byggevarer / Påbyggingsringer – løsningen
Påbyggingsringer – løsningen

Påbyggingsringer – løsningen

Lær å bli ringenes herre! Påbyggingsringer til elbokser har et stort mysterium, og i denne artikkelen finner du løsningen.

La oss si at en vegg plutselig skal bekles med brystningspanel. Eller du finner ut at du skal legge fliser på veggene rundt komfyrkroken. Den opprinnelige veggen er sponplater eller panel, og du har intet ønske om å rive den gamle veggen. Skal det gips på så vet du at du må ha et dødt underlag. Tre lever, uansett. Derfor legger du kanskje rehabgips (tynn) eller vanlig gips (12 millimeter) utenpå den opprinnelige veggen og legger så fliser på dette.

I begge tilfeller får du et problem hvis du har et stikk eller en bryter på denne veggen. Problemet består i at elboksene inne i veggen (installasjonsboksene) ikke lengre flukter med ytterkanten av veggen. Det skal den jo gjøre. Du risikerer også at skruene som sitter i boksen og holder enten stikket eller bryteren på plass ikke er lange nok, siden veggen er blitt tykkere.

Løsningen da er å ta turen ut for å kjøpe påbyggingsringer (eller utforingsringer). Du finner disse i varemerket Gelia blant annet på Clas Ohlson, Coop, Byggevareforretninger og en rekke andre steder. Ringene selges i flere tykkelser, og du har naturligvis målt tykkelsen på den nye veggen med et skyvelær før du kjøper ringer.

Når du så glad og fornøyd kommer hjem for å sette over ringene og skru inn skruene begynner Det Store Mysteriet. Skruene er lange nok, men du får bare skrudd de litt inn. Uansett hvordan du prøver så får du ikke de hersens skruene lengre inn. Det går bare ikke. Hvis du i vill desperasjon leter etter en slank treskrue vil du klare å få skrudd denne et stykke inn, men det er feil type skrue og du ødelegger gjengene i boksen. Så det anbefales ikke!

Skruene som følger med Gelias påbyggingsringer passer ikke i Elko-bokser. Disse skruene MÅ du kjøpe separat

Saken er den at du høyst sannsynlig har gamle (blå) Elko-bokser i veggen. De har helt spesielle skruer – de er gjenget på en spesiell måte. Disse skruene vil du ikke finnes hos Clas Ohlson, hos Coop eller i byggevarebutikkene. Men Bauhaus – der har de dem. Dette er skruene du er på jakt etter. Elko-skruer. Hvis du vet om flere kilder til disse skruene så tips Ordne.no!

Om John Olav Oldertrøen

Scroll To Top
Blogglisten