søndag , 22 april 2018
SISTE
Du er her: Hjem / Kortnytt / Ny teknologi hindrer vannskader
Ny teknologi hindrer vannskader

Ny teknologi hindrer vannskader

– Vi har utviklet en teknologi som gjør at en vannlekkasje oppdages umiddelbart og at vanntilførselen til hele boligen stoppes. Trådløse sensorer i alle rom med innlagt vann registrerer eventuelle lekkasjer, sier daglig leder Haakon Munkejord i Waterguard.

Det er de norske bedriftene Oso Hotwater og Waterguard som har utviklet den nye løsningen.

Varmtvannsberederen med automatisk vannstoppefunksjon ble lansert på rørleggerkjeden Varme & Bads miljøseminar i Trondheim tidligere i vår.

Miljøgevinst
– Dette er virkelig gode nyheter for norske boligeiere. Med den nye varmtvannsberederen sparer man dessuten penger til strømutgifter, og vannlekkasjesystemet gir reduksjon i boligforsikringen, sier Anders Wang i Varme & Bad Ressurssenter.

Den nye berederen Oso Supersmart vil bli standard i alle nye Block Watne-hus.

– Berederen varmer vannet tre ganger raskere uten økt strømforbruk, og den har en økonomi-funksjon som gir en enøkgevinst på 48 prosent, sier Haakon Munkejord i Waterguard.

Berederen har også en anti-legionella funksjon som gjør at det ikke skal dannes legionellabakterier i berederen.

Store skader
Vannskader er et stort samfunnsproblem. Forsikringsselskapene utbetalte i 2008 over 2,5 milliarder kroner etter vannskader i boliger, hytter og næringsbygg.

– Slike skader er ofte svært omfattende og kan koste flere hundretusen kroner å utbedre, sier Anders Wang i rørleggerkjeden Varme & Bad.

Hver fjerde krone forsikringsselskapene betaler ut i erstatning, er til vannskader, viser tall fra Finansnæringens Hovedorganisasjon.

Dette er en pressemelding som IKKE er skrevet av Ordne.no.

Om John Olav Oldertrøen

Legg igjen et svar

Epostadressen din blir ikke publisertPåkrevde felter er markert *

*

Scroll To Top
Blogglisten