søndag , 28 februar 2021
SISTE
Du er her: Hjem / Kortnytt / Ny teknologi hindrer vannskader
Ny teknologi hindrer vannskader

Ny teknologi hindrer vannskader

– Vi har utviklet en teknologi som gjør at en vannlekkasje oppdages umiddelbart og at vanntilførselen til hele boligen stoppes. Trådløse sensorer i alle rom med innlagt vann registrerer eventuelle lekkasjer, sier daglig leder Haakon Munkejord i Waterguard.

Det er de norske bedriftene Oso Hotwater og Waterguard som har utviklet den nye løsningen.

Varmtvannsberederen med automatisk vannstoppefunksjon ble lansert på rørleggerkjeden Varme & Bads miljøseminar i Trondheim tidligere i vår.

Miljøgevinst
– Dette er virkelig gode nyheter for norske boligeiere. Med den nye varmtvannsberederen sparer man dessuten penger til strømutgifter, og vannlekkasjesystemet gir reduksjon i boligforsikringen, sier Anders Wang i Varme & Bad Ressurssenter.

Den nye berederen Oso Supersmart vil bli standard i alle nye Block Watne-hus.

– Berederen varmer vannet tre ganger raskere uten økt strømforbruk, og den har en økonomi-funksjon som gir en enøkgevinst på 48 prosent, sier Haakon Munkejord i Waterguard.

Berederen har også en anti-legionella funksjon som gjør at det ikke skal dannes legionellabakterier i berederen.

Store skader
Vannskader er et stort samfunnsproblem. Forsikringsselskapene utbetalte i 2008 over 2,5 milliarder kroner etter vannskader i boliger, hytter og næringsbygg.

– Slike skader er ofte svært omfattende og kan koste flere hundretusen kroner å utbedre, sier Anders Wang i rørleggerkjeden Varme & Bad.

Hver fjerde krone forsikringsselskapene betaler ut i erstatning, er til vannskader, viser tall fra Finansnæringens Hovedorganisasjon.

Dette er en pressemelding som IKKE er skrevet av Ordne.no.

Om John Olav Oldertrøen

Scroll To Top
Blogglisten