søndag , 28 februar 2021
SISTE
Du er her: Hjem / Byggevarer / Neste stopp Lillestrøm!
Neste stopp Lillestrøm!

Neste stopp Lillestrøm!

Nordens største byggemesse går av stabelen i disse dager på Lillestrøm. Faktisk har Bygg Reis Deg messen pågått siden 1954.

416 bedrifter fyller tre haller og et uteområde hos Norges Varemesse i Lillestrøm. Dette er anledningen for alle gjør-det-selv mennesker og andre oppussere til å skaffe seg oversikt over produktene i markedet og nytt på verktøyfronten. Det er også her en kan skaffe seg mye inspirasjon. En aldri så liten julekveld!

Pass bare på så du IKKE drar dit på lørdag, da er det mildt sagt stappfullt. Det aller beste tidspunktet er nå så tidlig som mulig. Og ikke glem kamera, det er lurt å fotografere inspirasjonen. Vær grådig og forsyn deg med brosjyrer.

– Det er nesten like mange utstillere som ved forrige messe for to år siden, da det var oppgangstider og vi hadde rekordoppslutning, sier administrerende direktør Halvard Gavelstad i Bygg Reis Deg AS.

Baderomstrender på messen...

Baderomstrender på messen…

Bygg Reis Deg er bransjens største utstillingsvindu og blant de største messene her i landet uansett bransje. Gavelstad forventer mer enn 50 000 besøkende i løpet av de seks dagene messen varer. Halvparten av de besøkende er fagfolk.

Pusser opp igjen
– At vi har såpass stor pågang av utstillere, viser at byggenæringen er parat til å vise seg fram i kjølvannet av finanskrisen. De bruker messen som et sted for merkevarebygging og salg, sier Gavelstad.

Ekspertene spår at nedturen til byggebransjen vil snu neste år. Den bratte nedgangen etter rekordårene 2007 og 2008 er i ferd med å flate ut, blant annet på grunn av ordrebestillinger fra det offentlige.

Nordmenn pusser opp mest i Europa, og vår voldsomme oppussingstrang ser ikke ut til å ha fått varige mén av en forbipasserende finanskrise.
I andre kvartal hadde 45 prosent av oss pusset opp et eller annet i hjemmet, ifølge Aftenposten. Det er like mange som året før.

Få informasjon om produkter som liver opp gårdstunet.

Få informasjon om produkter som liver opp gårdstunet.

– Folk går på Bygg Reis Deg for å oppgradere egen kunnskap og for å bli inspirert. De bruker anledningen til å snakke med utstillerne ansikt til ansikt og til å sjekke ut produktnyheter, sier messesjef Gavelstad.

Lavenergi
Det har aldri før vært så stort fokus på energieffektivitet og miljø på messen som denne gang. 1. august trådte de nye byggeforskriftene i kraft. De har som mål å redusere energibehovet i nye og ombygde bygninger med 25 prosent.

Det betyr blant annet bedre isolasjon, tettere vinduer og alternative energikilder.

– Vi ser at utstillere i større grad enn før viser fram nye konsepter der energi, miljø og effektivisering er tatt med i helheten, sier Gavelstad.

Les mer om messen og kjøp inngangsbilletter direkte fra nett (anbefales, for å slippe unna køene): http://www.byggreisdeg.no/

Om John Olav Oldertrøen

Scroll To Top
Blogglisten