fredag , 20 april 2018
SISTE
Du er her: Hjem / Innendørs / Design / Skuffer ut av skapet
Skuffer ut av skapet

Skuffer ut av skapet

Skuffer er den nye trenden på kjøkkenet, forteller utstillere på årets Bygg Reis Deg. Nordens største byggmesse er i gang på Norges Varemesse i Lillestrøm.

Utstillerne av kjøkken er spesielt populære blant messepublikummerne, og HTH har rigget til den klart største standen på messen, 300 kvadratmeter.

– Før var det skap som dominerte på kjøkkenet, med kanskje én skuffrekke til bestikk. Så ble det en rekke til, til kolonialvarer. Nå havner gjerne både gryter, middagstallerkener og frokostservice i skuffer, sier direktør Fred Karlsen i HTH.

Skuffene er blitt bredere også. Du får dem helt opp i 120 centimeter, selv om flertallet nøyer seg med meteren eller litt mindre.

Skufftrenden har kommet sterkt de to-tre siste årene. I gjennomsnitt står skuffer nå for rundt 50 prosent av lagringsplassen når folk kjøper kjøkken, anslår Karlsen. En kjøkkenkunde ender som regel opp med flere skuffer enn de hadde tenkt seg på forhånd.

– Det er en forståelig utvikling. Du får mye bedre oversikt og tilgang på det som ligger i en skuff. I et gammeldags skap vet man sjelden hva som befinner seg bakerst, sier Karlsen.

Hvitt på hvitt
– Den gradvise sammensmeltingen av stue og kjøkken er medvirkende til at mer bruk av skuffer. Uten de klassiske overskapene får rommet et helt annet og gjerne mer elegant uttrykk, sier produktsjef Nils Arne Honningsvåg i Norema.

Han forteller at de viser fram flere nyheter på Bygg Reis Deg. Blant annet motoriserte skuffer, der skuffen åpner seg selv bare du gir den et lite dytt. Dypere og bredere skuffer er også en nyhet.

– Hjørneskapene har også fått en ny type hylle som kan trekkes helt ut, så du kommer til. En enkel og genial løsning, sier han.

Hvitt er fremdeles kjøkkenfarge nummer én, slik den har vært i det i mange år. Marineblå utropes til det nyeste og hotteste, men når det kommer til stykket velger som regel kunden hvitt.

– Tidligere har vi sett mye hvite innredninger med innslag av sterke farger som rødt, eplegrønt og lilla. Men nå skal det aller helst være hvitt på hvitt, i forskjellige nyanser, sier Honningsvåg.

Om John Olav Oldertrøen

2 kommentarer

  1. for noe forbanna jåleri og tull. et skap er da fxxxx meg bedre enn skuffer, hvor skal de gjøre av kjeler og slikt da?

  2. Jeg har nå fått meg helt nytt kjøkken og den har 90% bare skuffer.
    Jeg har aldri vært mer fornøyd når jeg fikk dette. Du får plass til alt det du ønsker deg oppi skuffene ikke noe problem.

Legg igjen et svar

Epostadressen din blir ikke publisertPåkrevde felter er markert *

*

Scroll To Top
Blogglisten