søndag , 28 februar 2021
SISTE
Du er her: Hjem / Innendørs / Forskjellige rom / Baderom / Mistanke om VVS-prissamarbeid
Mistanke om VVS-prissamarbeid

Mistanke om VVS-prissamarbeid

Hvis du har måttet få akutthjelp og sjokkputer fra hjertestarter etter å ha hatt rørlegger på besøk kan det kanskje skyldes at det er flere blodsugere på lasset. Konkurransetilsynet har nylig foretatt bevissikring hos flere av de største VVS-grossistene i Norge for å finne ut om det er hold i mistanker om prissamarbeid. Er det tilfelle, er det ikke BARE rørleggeren som er skyld i dine nerveproblemer.

En bevissikring er omtrent det samme som en razzia. Konkurransetilsynets folk slår til uanmeldt og sikrer dokumenter og elektroniske bevis. Hvis det nå viser seg at det faktisk ER et prissamarbeid blant de største VVS-monopolistene i Norge kan det altså forklare noe om hvorfor VVS-produkter i Norge er så ekstremt mye dyrere enn i andre land. Hvis det derimot ikke blir avdekket bevis på prissamarbeid er gåten fortsatt uløst. Pex-rør, blandebatterier, dusjer, kraner, tilkoblinger, avløpsrør, dreneringsrør, kobberrør, unionkoblinger, rørklemmer, koblingsskap etc. har ekstremt høye priser i Norge.

Hvis det så blir avdekket prissamarbeid og ulvene blir tvunget til å konkurrere og dermed selge billigere VVS-deler er det meget usikkert om vanlige dødelige får noe igjen for det. Derfor kan det være lurt allerede nå å gå til en relativt velassortet VVS-butikk og mobilfilme utstyret du trenger slik at du har prisene på ”boks”. Vent så med handelen til et eventuelt utkomme av denne saken, og kryssjekk prisene etterpå. Fortell da butikken at du ikke akter å betale en så syk overpris som de forlanger. Du betaler uansett i utgangspunktet flere hundre prosent mer enn en hvilken som helst rørlegger som handler i samme sjappa.

Hvis du skal overleve økonomisk når du handler VVS-varer må du bort vekk fra alle norske rør-kjeder og handle hos Bauhaus. Der er prisene noe lavere. Det beste er å handle hos Bauhaus i Tyskland.

Og du kan være helt trygg på at uansett hva som skjer, så kommer ikke rørleggeren din til å skru ned den astronomiske avansen på delene han selger til deg.

Om John Olav Oldertrøen

Scroll To Top
Blogglisten