tirsdag , 20 april 2021
SISTE
Du er her: Hjem / Verktøy og utstyr / Kjempesmart spikerpistol
Kjempesmart spikerpistol

Kjempesmart spikerpistol

Under rehabiliteringen av taket mitt, da jeg la stålplater over den gamle shingelen, måtte jeg også rive noen tilstøtende vegger og kle nytt panel (for å få den ekstra tettingen under panelet, og fordi det gamle panelet var sprukkent og kjipt).

Og når man smeller opp nytt panel, da er det kjekt med spikerpistol. Nå er det jo ofte mye plunder og heft med luftbaserte spikerpistoler, ikke minst med slangen, og spesielt når du styrer på et tak. Ofte har man da mer enn nok med å holde balansen. Derfor valgte jeg å ikke bruke luftverktøyet og så meg om etter alternativer.

Alternativet heter Paslode. Dette er en type spikerpistol som går på strøm (batteri) og en patron med gass. Pistolen er uhyggelig dyr, men det går an å leie dem billig. Jeg leide min hos Bauhaus. Pistolen bruker en spesiell type spiker med halvt hode, og spikerpakker selges sammen med patron. Det er IKKE billig, men til gjengjeld er det 1100 spiker i hver pakke, og de små gasspatronene skal visstnok holde til hele pakka. Utrolig, men sant.

Det som ikke holder like lenge her, er batteriet. Det går tom relativt fort, og ladetiden er ganske lang. Det er det eneste negative.

Jeg vil anbefale hørselvern. Smellet er ganske høyt.

Pistolen er liten og lett, og det er ingen medfølgende slanger. Rett og slett superpraktisk på et tak!

Utfordringen med denne pistolen er å sette inn gasspatronen riktig. Gjør du det ikke riktig fyrer den ikke av i det hele tatt. I stedet tror du at du holder en hårføner. Det kommer bare en hvislende fiselyd og en uggen eim av gass.

Paslode er en gassdrevet spikerpistol som er utrolig praktisk og lett å bruke. Anbefales!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som du ser på bildet skal patronen inn bak på pistolen. Løft opp og skyv unna lokket. Fjern forseglingen på patronen og dytt den helt inn, og pass på at du får tuten på patronen ned i det lille hullet. Når det er gjort lukker du lokket og setter inn batteriet som skyves inn under spikerinnføringen. Dernest er det bare å lade opp med spiker og fyre løs.

Anslaget er voldsomt sterkt. Det går nok an å justere dette, men jeg prøvde ikke på det. I stedet avfyrte jeg med en bitteliten avstand.

Når nye vegger skal tas så er dette pistolen jeg skal leie. Anbefales virkelig!

Om John Olav Oldertrøen

Scroll To Top
Blogglisten